Pagina's

  • Facebook

woensdag 19 februari 2014

Millionaire Shortbread!

Geen opmerkingen:
 
Millionaire Shortbread

Ingrediënten

Bodem
250 gr bloem
75 gr basterdsuiker
1 tl vanille extract
Snufje zout
175 gr boter

Karamel
50 gr boter
1 blikje gecondenseerde melk
4 el basterdsuiker

Chocolade
200 gr pure of melk chocolade

Overig
Bakvorm 30x20


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe ondertussen de bloem, basterdsuiker, vanille extract en een snufje zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe. Kneed dit tot een stevige bal en verdeel deze met je handen gelijkmatig over de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat deze daarna in de vorm afkoelen op een rooster.

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Verwarm deze op laag vuur totdat alle suiker is opgelost. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde zo'n 10 a 12 min. en goed blijven kloppen! Haal hierna de pan van het vuur en verdeel de karamel over de koek en laat dit zo'n 30 min. afkoelen.

Breng een pan water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie. Schek de gesmolten chocolade over de karamel en laat dit weer zo'n 30 min. afkoelen op het aanrecht. Zet vervolgens 30 min. afgedekt in de koelkast.

Nu kun je er blokjes van snijden en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff